Wat zijn de veelgemaakte fouten bij de aankoop van LED verlichting?

On 10 Aug., 2021

Verlichting is tegenwoordig niet alleen beperkt tot de verlichting van uw huizen, ze zijn eerder gerelateerd aan de esthetische aantrekkingskracht van uw huis.

Wat zijn de veelgemaakte fouten bij de aankoop van LED verlichting?

En hierbij moet je absoluut die perfecte verlichting hebben die je huis die perfecte uitstraling geeft en je kunt ze krijgen met de perfecte LED lampen zoals Spotjes, lampen enzovoort. Er zijn verschillende mensen die geloven dat het vervangen van uw traditionele verlichting door LED lampen een gemakkelijke taak is, maar in werkelijkheid is het een veel uitgebreidere taak en is het ook meer dan alleen het verwijderen van uw halogeenlampen en het installeren van LED lampen.

Er zijn talloze factoren waarmee rekening moet worden gehouden en stappen die moeten worden gevolgd, zodat ze niet op een mislukking uitlopen. Daarom hebben we voor u enkele van de meest voorkomende fouten verzameld die veel mensen maken bij het kopen van LED verlichting voor hun huis en er charme aan toevoegen. Regelmatig worden er verschillende vragen gesteld over alles, van de installatie van de LED lampen tot nog meer technische vragen met betrekking tot de kleurweergave en kleurtemperatuur. Het doel van deze blog is dus om enkele van de meest voorkomende vragen en enkele veelgemaakte fouten te verzamelen terwijl u de TL buizen of halogeenlampen vervangt door een LED.

Veelgemaakte fouten die mensen maken bij de aanschaf van LED verlichting.

1: Uw aankoop kan worden geaard op het stroomverbruik van de LEDarmatuur.

Deze fout komt vrij vaak voor wanneer u de traditionele verlichting vervangt door LED verlichting. Het stroomverbruik dat we allemaal meten in watt geeft aan hoeveel stroom de lichtbron verbruikt. Het stroomverbruik geeft echter geen informatie over de hoeveelheid licht die door de lichtbronnen wordt uitgestraald in verhouding tot het verbruikte vermogen. En daarvoor moet iedereen kijken naar de energieproductiviteit van de lichtbron, gemeten in lumen per watt (LPW). De LED armaturen verbruiken relatief minder stroom dan welke traditionele lichtbron dan ook en dit is de reden waarom je een 20W halogeenspot nooit moet vervangen door een 20W LED spot. In plaats daarvan moet u deze vervangen door een LED met dezelfde energie-efficiëntie als de originele spot.

2: De nieuwe LED verlichting zal nogal eens een ander soort lichtverdeling hebben.

We weten allemaal dat de manier waarop het licht in uw kamer wordt verdeeld, van cruciaal belang is voor de manier waarop de sfeer in de kamer eruit zal zien. Vervang je de traditionele verlichting door een LED, dan is de kans groot dat je een meer geconcentreerde lichtverdeling ervaart. LED armaturen onderscheiden zich een beetje van de traditionele lichtbronnen door het uitstralen van enkel direct licht, waardoor je vermijdt dat het licht in alle richtingen verdeeld moet worden. Dit strooilicht is echter ook een groot goed, maar je moet ook op zoek naar de LEDarmaturen die diffusors hebben. En hiermee ervaar je ook een meer uniforme en comfortabele verlichting.

3: Er is geen enkele vorm van goede controle van de leverancier

Met de stijgende populariteit van de LED lampen, explodeert de markt van de LED verlichtingsindustrie de afgelopen jaren. Er zijn voldoende leveranciers voor u beschikbaar, maar dit is ook waar dat niet iedereen even echt is en dat de kwaliteit ook verschilt van fabrikant tot fabrikant. Check dus goed bij de leverancier voor de definitieve investering in de nieuwe LED verlichting. Verschillende verlichtingsfabrikanten bieden u alleen het beste!

4: U negeert de garantie die u wordt aangeboden.

Eindelijk, de laatste fout die een veel voorkomende fout is, niet alleen bij verlichting, maar ook bij andere producten, is de garantie. Controleer altijd de garantie die op de kaart of de rekening staat. Zoek ook naar de perfecte garantie.

In een notendop!

Als u aan de perfecte verlichting denkt, beperkt u zich niet alleen tot het vervangen van gloeilampen door LED lampen. Er zijn verschillende fouten die u kunt maken terwijl u de LED verlichting voor uw huis koopt. Als u dus al deze fouten vermijdt, krijgt u de beste en verleidelijke uitstraling van uw huis die gemakkelijk de aandacht van iedereen zal trekken.

Read more...