17 טרנדים ומגמות באפליקציות מובייל ב-2017 שישנו את הדרך שבה אתם עושים עסקים

מאת ITAY ALON
בתאריך 8 יוני, 2017

17 טרנדים ומגמות עולמיים באפליקציות מובייל ב-2017 שלוקטו מתוך אפליקציות מובייל מובילות, מומחי UX (חווית משתמש) ו-UI (ממשקי משתמש).

17 טרנדים ומגמות באפליקציות מובייל ב-2017 שישנו את הדרך שבה אתם עושים עסקים

תשלומים דרך מובייל

למרות בעיות האבטחה שעדיין נותרו וחוסר אמון המשתמשים בתשלומים דרך מובייל, השנה גם גוגל וגם אפל החליטו לתת גז ולהאיץ את תהליך אבטוח התשלומים ושמו דגש השנה על מעבר לתשלומים דרך מובייל ואפליקציות מובייל. תחזיות ה- m-commerce לשנת 2017 צפויות להסתכם בכ -157 מיליארד דולר, ויעלו על כ -300 מיליארד דולר בשנת 2020.

 

אפליקציות מבוססות ענן

טכנולוגיות ענן ישמשו לפיתוח יישומים הדורשים אינטגרציה עם IoT, wearables, בינה מלאכותית וכו'. יש תמיד צורך בפיתוח יישומים הזקוקים לאחסון רב לתפקוד מצויין. בתרחישים כאלה, פיתוח אפליקציות מבוססות ענן הן בלתי נמנעות. בנוסף, בעזרת תמיכת ענן, יישומים יכולים לפעול בצורה מאובטחת במספר מכשירים יחד.

יישומים ואפליקציות On Demand

השוק המתעורר בעקבות שטף של אפליקציות ON DEMAND כגון UBBER, GETT, MY SUPERMARKET ודורש שירותים נוספים בעולם זה כמו שירותי כביסה, מספרות, חניות, שליחויות, ועוד. אז אם יש לכם רעיון שמגיע ללקוחות קצה ומספק להם פתרון On Demand לצרכי היומיום - לכו על זה

 

מציאות רבודה ומציאות מדומה

לא משנה כמה גימיקי אנחנו חושבים שזה, אפליקציות מציאות מדומה ומציאות רבודה ייכנסו יותר ויותר לחיינו מאשר במשחקים ווידאו. השנה אנחנו נראה את עולם ה VR וה AR נכנסים למקומות מקצועיים כגון רפואה, נדלן, טיולים, אופנה ועוד. מה שגורם לטכנולוגיה הזו להתפתח היא ההתעוררות של השווקים והדרישה לטכנולוגיה אחרי שלב ההחדרה.

 

BYOD - הבא את המכשירים שלך לעבודה

יותר ויותר ארגונים מחבקים את הטרנד ומאפשרים לעובדים שלהם להביא לסביבת העבודה את המכשירים שלהם מהבית (טאבלטים, לפטופים..) עם הצורך הזה בא צורך ארגוני בפיתוח אפליקציות היברידיות שיענה על היכולת של הארגון לחבר את העובד עם המכשירים שלו.

 

IOT וישומים לבישים

האינטרנט של הדברים ומוצרי הישומים הלבישים כנראה שישארו איתנו זמן מה, אם לא יותר. אפליקציות למוצרים לבישים מתחילים לתפוס תאוצה ב 2017 לעומת האינטרנט של הדברים, ששם ההתפתחות מבשילה בקצב איטי יותר וכנראה נתחיל לראות יותר סדר בדברים בסוף 2017. גם אפל וגם גוגל וכמובן שהחברות המזדנבות מבקשות להשיג את הפערים, מפתחות יישומים במערכות ההפעלה שהמשותף בהם הוא חיבור לחפצים שנמצאים בעולם הפיסי במטרת שליטה אולטימטיבית ממכשיר אחד על כל הצרכים שלנו.

 

יישומים ואפליקציות מבוססי פנאי ותחביבים

אנחנו רואים עלייה בהצלחת יישומים מבוססי תחביבים והתאמת הטכנולוגיה למשימה זו. אם יש לכם רעיון המבוסס תחביבים, אל תחשבו פעמיים.

 

Machine learning, AI and chat bots

מימוש הפוטנציאל של להגיע לשוק הלקוחות העצום שלכם דרך אמצעים מיידיים לתקשורת עם הלקוחות שלכם. השימוש בכלים אלו גרם לסטנדרטיזציה בעולם זה ובהתאם לכך, היצע הכלים התרחב משמעותית.

 

 

כלים לפרוטוטייפ

השנה חלה עלייה רבה בשימוש בפרוטוטייפים. מעצבים, מפתחים ואפילו לקוחות נהנים מיכולת למדוד ולקבל סקירה קרובה למציאות של ממשק המשתמש וחווית המשתמש בשימוש בפרוטוטייפ נכון עוד לפני השקעה בפיתוח. בתמורה לזה, קמו לא מעט כלי פרוטוטייפ מוצלחים שמספקים מענה מצויין למטרה זו.

עיצוב וחווית משתמש מונעת המרה (DATA)

מתחילת 2016 אנחנו רואים יותר ויותר התייחסות עיצובית וביטויים עיצוביים של חווית המשתמש השאובים מתוך ניתוח נתוני המרה והצלחה ופחות מהשראה עיצובית חופשית. דוגמה מצויינת לכך היא מטריאל דיזיין של גוגל, שהיא שפה שלימה של עיצוב אפליקציות שנבנתה על DATA DRIVEN UI UX.

אנחנו מתחילים להבין שתוצאות חשובות יותר מעיצוב חפשי בכל מה שקשור להצלחת מוצרים אפליקטיבים.

 

אנדרואיד תחילה

79% מהמפתחים לניידים מעדיפים לבנות אפליקציה עבור Android במקום ב- iOS. עם שיפורים בהנחיות למפתחים, הגבלות פרסום, מערכת הפעלה משופרת והתמקדות מתמדת באבטחה, Android כבר הופך לעדיפות עבור ספקים רבים.

עם גידול במכירות הטלפונים החכמים, השווקים המתפתחים כמו מדינות אמריקה הלטינית והודו ממשיכים להגדיל את נתח השוק של Android. בשנת 2020, נראה את Google Play עולה על App Store במונחים של הורדות והכנסות.

 

אינטגרציה עם אפליקציות אחרות

Uber הוסיפו את מידע TomTom ליישום ניווט הנהגים שלה. אפשר להבחין בעליית המגמה בשנת 2017. אינטגרציות כאלה מציעות נוחות עבור משתמשי הקצה. ולמה לא? מישהו הזיע קשה על מנת לפתח משהו טוב וחכם שעובד, לא תשתמשו בו?

 

 ניווט

תפריט הצד גוסס במהירות בגלל הטירוף המסתתר שלו. אנחנו המבוגרים הם לא אוהדים של מחבואים, בהחלט לא כאשר אנחנו רוצים לשנות פרופיל בחשבון YouTube שלנו. זו הסיבה, ש Youtube עשה משהו מדהים - והשתמשו בסמלים פשוטים שפשוט מסבירים את עצמם.

 

תזוזה - וידאו ואנימציות

כל דבר שזז, תופס את העיניים. למרות שוידאו ואנימציה מכבידים על טעינת אתר או אפליקציה, הם עדיין נשארו הדרך העיקרית כדי להדגיש משהו שאתה רוצה להבליט.

 

רקעים מטושטשים

לא בדיוק מטושטש, אלא רקעים "מפוזרים". הם כבר טרנדים מאז 2015. מה עושה אותם כל כך ידידותי? למרות שהם אינם נוצצים כמו פלאש, הם עדיין בעלי השפעה ו"תופסי מבט". העניין העיקרי בטרנד זה, הוא שהחלקים החשובים נשארים ברורים וממוקדים בעוד הרקע מטושטש וישנה תחושה של עומק

 

מחוות

מחוות הן פעולות מפעילות ונקודות פעולה המוגדרים בעת עיצוב ממשק המשתמש של כל מסך. יש כמה מהם - מגע, מגע כפול, גרירה, משיכה, כיווץ פנימה, צביטה, החזק וגרור, גע וגרור.  כל אלו הם מחוות. וכולם יהיו טרנדיים השנה, ב- 2017.

 

ממשק קלפים וסוויפים

ממשקים מבוססי כרטיס מובילים במגמה עיצוב האפליקציות ב 2017. מאז שגוגל הוציאה את מטריאל דיזיין אנחנו רואים שירותי ענק כמו Trello, Pinterest, AirDrop המשתמשים בהם.

 

מיקרו, מיני אינטראקציות

למשתמשים שלנו היום אין סבלנות לחכות לפעולה שביקשו להתבצע והם רוצים לראות תוצאה עכשיו וחיווי שמה שביקשנו קורה גם אם הוא לא קרה בדיוק עכשיו. מיקרו אינטראקציות ומחוות הם התשובה האינטואיטיבית ביותר ליוזר שמשהו שהוא עשה כרגע עבד או לא.

 

17 טרנדים ומגמות באפליקציות מובייל ב-2017 שישנו את הדרך שבה אתם עושים עסקים
מאמרים נוספים...