איך לכתוב סמינר ולהישאר בחיים

מאת Story Book
בתאריך 29 יולי, 2015

כתיבת סמינר היא כמו סיפור: 1.הנה הבעיה (מבוא או אבסטרקט). 2. זאת בעיה מעניינת! (סקירת ספרות).... אבל יש פה כמה בעיות... 3. יש לי פתרון! (דיון/ ראשי הפרקים) 4. אציג לכם נתונים שיוכיחו לכם שהפתרון שלי אליפות (מתודולוגיה ושיטות מחקר) 6. הוא אפילו די דומה לרעיונות של גאונים אחרים (השוואה למחקרים אחרים) 7. איזה יופי, אבל למדע תמיד יש עוד לאן לשאוף (סיכום וכיוונים עתידיים למחקר)

איך לכתוב סמינר ולהישאר בחיים

איך קיבלתי 100 בסמינר על הומוסקסואליות באימפריה העותומנית של המאה ה-16..

  1. בחרו נושא שמעניין אתכם, אחרת אין סיכוי שתצלחו את כתיבת כל הסמינר. לצורך העניין, גם סוגיה פוליטית שמעצבנת אתכם מהווה עניין, כמו גם נושא פסיכולוגי קרוב ללבכם. התחילו לחפש מקורות מידע העוסקים בנושא זה מזוויות שונות, ורשמו בפניכם את המקורות שמצאתם כדי שתוכלו להשתמש בהם בעתיד. אם גיליתם עכשיו שאין מספיק מקורות מידע, חבל, אבל זה הזמן להחליף נושא. את המחקר על השפעת קרדית האבק על המוח תשאירו לעמוד הידעת על המקרר שלכם. כשהגעתם לחוויית ה-Eureka  תאמו פגישה עם המרצה לאישור הנושא, אתם לא רוצים להגיש עבודה ולגלות שזהו נושא המחקר העיקרי של המרצה.
  2. התחילו לזרוק על הדף את כל הרעיונות המקוריים שלכם, וציטוטים מעניינים מתוך המאמרים ששמרתם לכם. גם אם זה ג'יבריש, מסתבר שאנחנו זוכרים יותר טוב כשהדברים חקוקים, ולא רק בראש.
  3. שאלת מחקר- השד הגדול. כן, אני יודעת שזה מציק לכם כבר חודש. יום אחד תלכו לבריכה ופתאום זה יקפוץ עליכם. תאמינו לי. תנשמו עמוק ותמשיכו באיסוף וארגון המידע הקיים.
  4. העשרת מקורות מידע- אם עוד לא הכרתם את JSTOR, זה הזמן. כלי יעיל נוסף הוא ה-google scholar שבו אחרי שלחצתם על מאמר הוא יראה לכם גם related article, שזה בערך כמו שהיו-טיוב ממליץ לכם על שירים. נחמד, לא? שני טיפים נוספים למקורות מידע: א. להוסיף מקורות מידע באנגלית. אין מה לעשות, רוב המחקר בעולם נעשה בשפה זו, והמידע בו לרוב עשיר יותר. ב. להמעיט במאמרים משנות ה-60 ולהתמקד במחקרים עדכניים. אם נושא המחקר שלכם נוגע לרשתות חברתיות למשל, עד 2005 אין לכם מה לחפש בכלל.
  5. כתיבה של סמינר צריכה להיות כמו סיפור:א. הנה הבעיה (מבוא או אבסטרקט).ב. זאת בעיה מעניינת! (סקירת ספרות).... אבל יש פה כמה בעיות...ג. יש לי פתרון! (דיון/ ראשי הפרקים), ד. אציג לכם נתונים שיוכיחו לכם שהפתרון שלי אליפות (מתודולוגיה ושיטות מחקר), ה. הוא אפילו די דומה לרעיונות של גאונים אחרים (השוואה למחקרים אחרים), ו. איזה יופי, אבל למדע תמיד יש עוד לאן לשאוף (סיכום וכיוונים עתידיים למחקר)
  6. פרקים- הפרקים הם למעשה משתני המחקר. סמנו אותם בכותרת heading בוורד, וכך תוכלו לבנות תוכן עניינים אוטומטי כדי לחסוך לכם עבודה בסידור הסמינר בסוף. בהציגכם טענה בכל פרק, השתמשו בדוגמא אחת או שתיים, זה מספיק. כשאתם מצטטים חוקרים, השתמשו במשפטים קצרים מתוך הטקסט המקורי, ועדיף ככל שניתן לנסח את הרעיונות שלהם במילים שלכם, וכמובן לתת להם קרדיט כמקובל. כשאתם מציינים מונחים מקצועיים, אל תצאו מנקודת הנחה שהם ברורים, לא כולם קראו את 30 המאמרים שאתם קראתם בתהליך כתיבת העבודה- תסבירו אותם.
  7. מסקנות- זה המקום לקול האישי שלכם. אל תמעיטו בו, אבל גם אל תקראו תיגר על חוקרים מנוסים מכם. זה המקום לבחון את הניסוחים שלכם- אם כתבתם "אין עוררין", תשקלו לשנות ל"יש מקום להניח כי..." או "ניתן לשער".

אחרי שסיימתם הכל, יעברו עוד שבועיים ופתאום תנחת עליכם שאלת המחקר שתגאל אתכם מייסוריכם. עכשיו כל שנותר הוא רק לסדר את הטקסט שכתבתם בהתאם לשאלת המחקר, לעצב את המסמך ולהוסיף ביבליוגרפיה- וזהו!

מאמרים נוספים...