זכיינות

מאת easy4u
בתאריך 11 דצמבר, 2014

בהגדרה אקדמית ספרותית זכיינות היא קשר משפטי מסחרי בין הבעלים של שם מסחר ידוע, לבין אדם או קבוצה שברצונם להשתמש בשם מסחר זה. בשפה יותר פשוטה: באם יש לך את האמצעים לרכוש את הזכות לפתוח סניף, או לשווק מוצר, לעסק מצליח או לארגון מפורסם, ולהעביר נתח מוגדר מראש מהרווחים שעתידים לבוא לדלתך, למעניק הזיכיון, אזי אתה נקרא זכיין.

זכיינות

מה בעצם אומרת המילה זכיינות?

 

בהגדרה אקדמית ספרותית זכיינות היא קשר משפטי מסחרי בין הבעלים של שם מסחר ידוע, לבין אדם או קבוצה שברצונם להשתמש בשם מסחר זה.

 

בשפה יותר פשוטה: באם יש לך את האמצעים לרכוש את הזכות לפתוח סניף, או לשווק מוצר, לעסק מצליח או לארגון מפורסם, ולהעביר נתח מוגדר מראש מהרווחים שעתידים לבוא לדלתך, למעניק הזיכיון, אזי אתה נקרא זכיין.

 

היתרון בלהיות זכיין הוא העובדה שאתה רוכש נתח בעסק שכבר הטביע את חותמו בשוק, עסק מצליח עם שם מותג מוכר בפי כל, דבר אשר מפחית ברמה גבוהה את רמת הסיכון הכרוכה בפתיחת עסק חדש.

 

האם יש בך את הדרוש להפוך לזכיין מוצלח?

 

  • השאפתנות: אתה צריך להיות בעל חזון, שאפתן שרוצה ועובד קשה על מנת להצליח, ומאידך צריך לעמוד מולך גם בעל זיכיון שמעוניין בהצלחה וצמיחה לעסקו.

 

  • צוות חזק: אתה לא יכול לעשות הכל בעצמך, אתה לא יכול לנהל, לשווק, לפקח, לנקות, לערוך דוחות כספיים, להיות בקשר עם ספקים.. פה נכנס הצוות שלך, צוות חזק מיומן ובקיא הוא הדבר העיקרי שתורם להצלחת הפרויקט שלך.

 

  • ניסיון קודם: לבחור זיכיון זה לא פשוט להסתכל בעיתון ולחפש עסק מצליח וללכת על זה. זה חייב להיות תחום שקרוב אליך, ללבך, תחום שאתה מתמצא בו. לא משנה מה המוצר או השירות שאתה מוכר, חייב להיות לך ניסיון בהתמודדות עם לקוחות, תודעת שירות גבוהה כי זה בעצם מה שאתה צריך על מנת למשוך לקוחות לסניף.

 

  • אמון הדדי: אמון חייב להוות בסיס האינטראקציה בינך לבין מעניק הזיכיון, אתם חייבים שניכם להיות מחויבים להצלחת הפרויקט, ולפעול בכנות ובנאמנות ביישום הוראות חוזה הזכיינות.
     

 

מהו חוזה הזיכיון?

 

חוזה הזיכיון הוא הסכם משפטי בין הצדדים (כלומר מעניק הזיכיון והצד הרוכש את הזיכיון) כדי לקבוע את התנאים, בכדי להפעיל את הפרויקט. חוזה זה מכיל זכויות, התחייבויות עבור כל צד, אמנה זו מייצגת את הרצון של הצדדים, במרבית המקרים, חוזה זכיינות כולל את הסעיפים שלהלן:

 

1. זכויות וחובות ברישיון הזכיינות;

2. הזכות להשתמש בשם מסחר מורשה ו/או סימן ו/או סודות מסחריים ו/או כל שיטות מיוחדות או בשיטות טכניות אחרות.

3. מיקום הפעלת הזיכיון, איזה אזורים מכסה?

4. משך הזמן של חוזה הזיכיון.

5. תנאי חידוש החוזה.

6. שיטות בקרת איכות ושימור של המוצר.

7. סיום החוזה או הפרתו וההשלכות של זה.

 

מקווים שעזרנו לכם להבין יותר את המושג זכיינות.

תזכרו, הכל מתחיל בתכנית, רצון, ועבודה קשה.

 

בהצלחה.

 

מאמרים נוספים...