איך לכתוב תכנים לאתר אינטרנט

בתאריך 14 אוגוסט, 2014

התוכן חוזר לתפוס מקום של כבוד באתרי האינטרנט, וכבר יש הזדמנות שניה לעשות "רושם ראשוני"... שלשה שלבים מרכזיים בכתיבת תכנים לאינטרנט: 1. סיעור מוחות 2. איסוף חומר גלם 3. עריכת החומר

איך לכתוב תכנים לאתר אינטרנט

~~איך לכתוב תכנים לאתר אינטרנט

עולם השיווק והפירסום, שם דגש על הרושם הראשוני ועל ה"מראה החיצוני" של מוצרים שונים. כולנו למדנו לשנן משפטים כמו "הרושם הראשוני הוא שקובע", "תמונה שווה אלף מילים", "אין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני" ועוד...
אבל, באתרי האינטרנט שמציפים אותנו, במגוון האדיר שקיים ובתחרות העסקית שמתרחשת בתודעה שלנו, גם כמוכרי מוצר וגם כלקוחות, השלב השני ביצירת רושם הופך להיות יותר ויותר משמעותי וחשוב.
מדובר, כמובן, בתוכן.
באתרי האינטרנט יש הזדמנות שניה "לעשות רושם"!
במהלך הכתיבה, צריך לנסות להבין את מי אנחנו מנסים "להרשים" - מי משתמש באינטרנט ככלי לחיפוש מידע. מצד אחד, זה יכול להיות אדם שכבר ראה המון אתרים, בקיא בדרכי חיפוש, אין הרבה מה לחדש לו, הוא מודע לתחרותיות הקיימת בשוק והוא קצר רוח... מצד שני, יכולים להגיע לאתר שלכם גם אנשים שעבורם השיטוט באינטרנט הוא עול והם לא מעוניינים בהשוואות ותחרות אלא רק מחפשים מישהו שיפתור להם בעיה והם יקחו את הראשון שיעלה בחכתם...
בשני המקרים, אנשים לא יבזבזו את זמנם בשיטוט באתרי אינטרנט שגורמים להם לעבוד קשה, אלא פשוט יעברו לאתר הבא. לכן, חשוב ביותר לשים דגש על התוכן הנכתב באתר.
ישנם מספר שלבים שכדאי להתיחס אליהם, כשבאים לכתוב תוכן.
שלב ראשון – סיעור מוחות
מומלץ ביותר, לפני שמתחילים לכתוב ולערוך חומר לאתר, להתיחס למספר שאלות שיעזרו בגיבוש האופי של האתר, מבחינה גרפית ומבחינת התוכן. רצוי להעלות על הכתב כל מה שעולה על הדעת שיכול להיות קשור באתר, לכתוב הכל ולא לסנן את המחשבות. בסיעור מוחות אין משהו "נכון" או "לא נכון", הכיוון עדיין לא מגובש לגמרי, וכל מחשבה יכולה להצית רעיון שיעזור לגבש כיוון בהמשך. אפשר לשבת לבד ולמלא דפים ברעיונות ומחשבות, ואפשר גם להיעזר בשלב זה בעמיתים לעבודה, בבני משפחה, ביועצים חיצוניים או בעלי מקצוע שונים
שאלות שכדאי להתיחס אליהן:
1. מי קהל היעד של האתר?
2. מה האתר מציע לקהל היעד?
3. איך הם יעצרו באתר שלי ולא ימשיכו לשוטט באינטרנט?
4. מה יגרום למשתמשים לחזור לאתר שלי שוב?


שלב שני – איסוף חומר גלם
חומר גלם, כשמו כן הוא! חומר כתוב במצב גולמי. בשלב זה עדיין לא עורכים את החומר או מסננים דברים, אלא פשוט מתחילים לאסוף חומרים. דברים שאתם כתבתם בעבר, דברים שמאפיינים את מה שאתם מציעים באתר, דוגמאות שונות, תמונות, מאמרים שיכולים להיות רלוונטיים, תיקי עבודות שעשיתם, המלצות מלקוחות שהשתמשו בשירותיכם, חומר מקצועי שמתאים לאתר, ציטוטים שמתאימים לכם, טיפים שאספתם לאורך השנים ועוד ועוד.
מאוד קריטי בשלב הזה, לשים לב לזכויות היוצרים! נסו להשתמש אך ורק בתמונות שאתם צילמתם, במאמרים שאתם כתבתם, במידע מקורי שלכם.
שלב שלישי – עריכת החומר
עכשיו הגיע הזמן לסדר את כל מה שאספתם והגיתם.
בעיקרון, יש תבנית מוגדרת לאתרי אינטרנט. זו התבנית המוכרת והידועה שכוללת "דף הבית", "אודות", "מאמרים", "גלריה", "מבצעים", "צור קשר", וכד'.
בהתאם לחומר שאספתם, ניתן להגדיר דפים אחרים באתר, אפשר לנסות רעיונות אחרים, דפים מקוריים, ולהתאים את הדפים למה שיש לכם להציע.
הקו המנחה בסידור החומר צריך להיות שמירה על פשטות, שקיפות ובהירות.
פשטות – לא לנסות להתחכם. אנשים רוצים להבין מהר ובלי מאמץ.
שקיפות – לא להסתיר מידע, אלא לעזור לגולשים למצוא מידע בקלות באתר.
בהירות – מסרים ברורים, ניסוחים קצרים ומובנים.

לסיכום
עולם התוכן חוזר לתפוש את המקום הראוי לו. מן הראוי להקדיש זמן ומחשבה לכך, בבואכם להעלות אתר אינטרנט לאויר, או לרענן אתר קיים. התוכן שתעלו לאתר הוא ההזדמנות השניה לעשות רושם על הגולשים, ולהעביר את המסרים שאתם מעוניינים.

 

 

 

מאמרים נוספים...